TEATER95B

Teater - Musik - Comedy

Back to All Events

DANSK, DANSKERE . VALDEMAR PUSTELNIK

Skærmbillede 2018-11-13 kl. 11.51.58.png

“Dansk, danskere, …” er en satirisk genreblanding af klovneri, ekstrem publikumsinddragelse, storytelling, karakterkomik, danmarkshistorie og fællessang, og viser et scenisk og komisk udtryk, der ikke tidligere har været præsenteret for et dansk publikum. Pustelnik har sin baggrund i stand-uppen, men for ham var det vigtigt, ikke bare at lave et stand-up show, men at formen også afspejler hvor nuanceret og komplekst emnet var.

”Ideen er at forestillingen skal spejle den følelse af kaos og forvirring, som mange danskere oplever, når debatten om danskhed udspilles i medier og på nettet. Den ene dag er der noget bestemt vi skal spise, og den næste dag er bestemte måder vi skal hilse på hinanden, og det er en konstant kamp frem og tilbage. Det bliver man ærligt talt møgforvirret af, og jeg vil gerne lade publikum finde humoren og fællesskabet i det kaos,” fortæller Valdemar Pustelnik, der iøvrigt selv ligner en mand, som er hoppet direkte ud af tv-serien “Vikings”.

Med forestillingen forsøger Pustelnik at udfordre dem, der ønsker at definere danskheden snævert. Der er ifølge ham helt sikkert ting, der er danske og udanske. Men der kommer altid til at mangle nuancer i forhold til, hvor mange værdier, historisk baggage og kulturelle fixpunkter, som vi deler i større eller mindre grad.

”Det er for dumt at sige, at danskhed ER svinekød. Det er det også. Men hvis gris er din eneste prioritet, så ender vi allesammen med at blive meget uenige. Ligesom vi også bliver uenige, hvis du mener at der ikke er noget vigtigt i verden udover cykelstier. Det er godt med cykelstier. Men den form for fundamentalisme er ikke dansk. Heller ikke når det kommer til cykler."

BILLETTER

Earlier Event: November 9
EN MUSICALAFTEN - OPEN STAGE
Later Event: November 24
BYEN TALER #7