TEATER95B

Teater - Musik - Comedy

Back to All Events

SAVN & BRAND

Spoken Word Festival præsenterer et indblik i skabelsen af den prisbelønnede fortællende museumsudstilling “Savn og brand,” som formidler historien om en tragisk mordbrand.

Oplev historiefortæller og kunstner Maria Junghans i samtale med museumsinspektør Mette Broch Jacobsen om, hvordan de sammen udviklede et helt nyt formidlingskoncept, det fysiske narrativ, med udstillingen “Savn og Brand” i Arresten i Faaborg. Udstillingen vandt Fornyelsesprisen ved festivalen Historiske Dage og sætter fortællingen i scene som den vigtigste genstand. På udstillingen går gæsterne rundt med lys og lygte i et levende rum og hører den tragiske fortælling om den unge Janus, som i 1905 var årsag til en brand, hvor en lille pige døde.

Inspireret af festivalens tema, “Historiens år” vil samtalen blandt andet dreje sig om det at udfylde hullerne i historiebogen med plausible detaljer; fortællerens arbejde med at oversætte en mundtlig fortælling til fysiske genstande og betydningen af tingenes dramaturgiske placering i rummet; publikum og kollegers reaktioner på den nye formidlingsform; og meget andet. 

Mette Broch Jacobsen er museeumsinspektør på Øhavsmusset hvor hun især arbejder med formidling som kurator, rundviser, underviser og daglig leder af udstillingsstedet Arresten. Maria Junghans er professionel fortæller og kunstner. Hun står blandt andet bag Story Slam - Danmark Åbent, publikumsoplevelser til H.C. Andersen Trail, Fortællebænken 7, 9, 13 – Lad det gå godt, konceptet bag Kulturens Laboratorium, ligesom hun skaber sine egne fortællinger, som hun optræder med i Danmark og i udlandet.

Arrangeres i samarbejde med Øhavsmuseet Faaborg.

Entré: Pay what you want

Earlier Event: August 22
GRUMPY OLD MEN
Later Event: August 23
FORTÆL ELLER SKRIV - DIN HISTORIE