TEATER95B

Teater - Musik - Comedy

Back to All Events

International night with Ian Keteku & Marie Thams #Spoken19

spoken-95b.jpg

Spoken19 har æren af at præsentere to internationale performances med to vidt forskellige artister. Oplev billede- og performancekunstner Marie Thams fra Danmark og den ghanesisk-canadiske digter og tidligere verdensmester i Poetry Slam, Ian Keteku fra Canada. (In English).


Marie Thams vil opføre de to performances Come Walk With Me og Reverberant Mapping, der afspejler levet erfaring i et samfund drevet af individualistisk, markedsorienteret handling. Med indigneret stemme og fokus på kropslig og kollektiv puls, kalder Thams på sanselig, verdensvendt bevægelse og attitude i hendes på én gang personlige, nærværende og kritiske, dissekerende tekster.

Ian Keteku har vundet prisen og titlen som verdensmester i poetry slam ved World Poetry Slam i 2010. Siden da har han udgivet to spoken word-albums og nu sin første digtsamling. Keteku finder inspiration fra sine tidligere rejser gennem det afrikanske kontinent, men også, og især, i menneskets forhold til verden omkring sig og til sig selv. Genren er afro-futurisme, der blander science fiction med techno-kultur og har sine rødder i Afrika. Dette gennemsyrer Ian Ketekus debutsamling ‘Black Abacus’, der kredser om temaerne eksistens, handling, kærlighed og had alt imens tid blandes med rum for at skabe nye realiteter. Keteku ønsker at skabe en kritisk tankegang hos læseren og gøre dem mere bevidste om egen deltagelse i den større kosmiske fortælling for dermed at skabe en bedre forståelse for ens egen tilværelse.

Marie Thams er billedkunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2011 og Goldsmiths College i London i 2009. Thams arbejder research- og kontekstbaseret, og hendes produktioner resulterer ofte i større installationer sammensat af lyd, video og skulpturelle elementer. Tekst og stemme udgør en vigtig rolle i hendes praksis, hvilket kommer til udtryk i lydværker, performance, publikationer mm. Marie Thams er optaget af arbejdskulturens krav til det enkelte individ, ligesom hun i sit arbejde spørger ind til de politiske og kulturelle værdier, der præger vores tid. I værkerne undersøger hun forholdet mellem den biologiske krop og det senkapitalistiske samfunds krav om produktivitet, og tager fat i, hvordan politisk og socialt råderum opleves i dag.

Entry: pay what you want