TEATER95B

Teater - Musik - Comedy

Back to All Events

At Fortælle historie(r) med Forlaget Historia #Spoken19

spoken-95b.jpg

Hvad er forskellen på fakta og fiktion, når en forfatter indsamler materiale og skriver fiktion? Hvor store dele fakta er der i fiktionen? Disse spørgsmål og flere vil besvares og debateres, når Spoken19 og Forlaget HISTORIA inviterer til samtale mellem de anerkendte forfattere Anna Prai Olsen og Helle Juhl.

Anna Prai Olsen og Helle Juhl er begge forfattere og journalister, som bevæger sig mellem dokumentarisme og skønlitteratur. De skildrer begge det menneskelige ved at bevare en autencitet på trods af, at der er tale om opdigtning. Vi skal høre hvordan de lykkes med netop dette.

I 2018 udkom Anna Prai Olsen med sin debutroman “Hvor peberet gror”, der høstede ros i pressen for dens gribende skildring af danskeres liv under henholdsvis det britiske kolonistyre i 1920’ernes Østen, 1930’ernes Store Depression og under Anden Verdenskrig. Skildringen kommer til live gennem breve og dagbøger, der udstiller race- såvel som klasseskel, samt de økonomiske og sociale konsekvenser fra første halvdel af det 20. århundrede. Anna Prai Olsen er selv efterkommer af en af de personer, som hun skildrer i sin bog, og det er ud fra sin bedstefars mange efterladte breve og dagbøger, at hun har skrevet sin bog.

Når Helle Juhl sætter sig bag skrivepulten er det med en ‘ømhed’ og ydmyghed over for menneskene, hun skal til at skildre. Juhl skildrer bl.a. i sin seneste udgivelse “Mathildes krig”, en ung kvindes oplevelser efter hendes emigration fra det trygge Danmark til USA, og senere til Marshall-øerne, hvor fatale konsekvenser kommer til at præge ikke blot samfundet, men også det liv, hovedpersonen Mathilde lykkes med at opbygge på den anden side af Atlanterhavet.

Mød de to forfattere, når de kommer og fortæller om overvejelserne før og undervejs i skriveprocessen, og om hvordan de gennem skønlitterære og faglitterære elementer skaber historiske værker. Værker, der ikke blot tager udgangspunkt i den store, ydre historie, som vi har fået fortalt gennem historiebøgerne, men særligt skildrer den personlige skæbnefortælling bag nogle af de mennesker, som eksisterede, og kunne have eksisteret, dengang.

Entré: Gratis

Earlier Event: June 7
EN MUSICIALAFTEN - OPEN STAGE