TEATER95B

Teater - Musik - Comedy

Back to All Events

EN ØJENÅBNER TIL KINA

Kinesiske kortfilm og debat

Hvad ved vi – og hvad vil vi gerne vide – om kineserne og deres værdier? Vi får et indblik gennem en række kortfilm, som ellers aldrig ville nå danske biografer.

Før filmene ruller over lærredet, fortæller Ann Guo Skov om, hvad danskere og kinesere kan lære af hinanden med udgangspunkt i sin egen vej fra Kina til Danmark, og hendes liv som succesrig erhvervskvinde og kulturel brobygger i Otterup. Hun ledsages af instruktør Zhong Chen, som viser egne og andres kortfilm og indfører publikum i, hvordan temaer, form og værdier kommer til udtryk i Kina. Han vil fortælle om den kinesiske kortfilmtradition, samarbejdsmuligheder og talentudveksling. Zhongs film har været vist på mere end 50 internationale filmfestivaler, og flere har opnået internationale priser. Peer Møller Christensen, PhD i kinesisk og forfatter til bogen “Politik og ideologi i Kina stiller spørgsmål og sammenholder kinesiske film med den politiske og økonomiske udvikling i Kina.

Arrangementet er tilrettelagt i et samarbejde mellem ALLAB i Chengdu og Lifelong Learning.

Earlier Event: August 31
KUNSTEN SOM SAMFUNDSKRITIK