TEATER95B

Teater - Musik - Comedy

Back to All Events

DEMOKRATIETS BRÆNDKAMMER OFF16

POUL NESGAARDS SAMTALESALONER

En filmskaber utrætteligt i opposition. Et par fandenivoldske radiosatirikere. En forfatter med en sten i skoen. En dokumentarist med et opdragende ærinde. Gennem fire samtaler afsøger Poul Nesgaard området for kunstens kritiske potentiale. Forvent diskussionslyst med afstikkere til de film, der har sat ild til fantasi og livsånd hos deltagerne.

Salon med Frederik Cilius og Rasmus Bruun – makkerparret bag Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm

Jeg kørte hjem fra Jylland i min bil og tændte for radio 24/7. En mærkelig kvinde talte med stor autoritet, mens en eller anden mand forsøgte at få fodfæste i deres samtale. En jingle afbrød diskussionen og ledte over i Den Korte Radioavis. Her begyndte jeg at spidse ører, for der var tilsyneladende tale om noget så sjældent som rendyrket politisk satire med bid, timing og aktualitet. Senere har jeg hørt Den Korte Radioavis med Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm mange gange, og min begejstring er ikke falmet. At udkomme med en times satire hver dag, hængt op på dagens nyheder og med et bid, der nogle gange kan minde om John Stewart ”i gamle dage”, er en samtale værd. For satiren er ikke blot sprogets fristed, men også demokratiets brændkammer.

Af Poul Nesgaard

Earlier Event: August 30
WHY WOMEN? DOCUMENTARY OFF16
Later Event: August 31
NOTER OM PITCHING