TEATER95B

Teater - Musik - Comedy

Back to All Events

Lyrikfestivalen 2016


Se programmet her odenselyrik.com

Det er med stolthed og glæde at vi i 2016 kan fejre tiårs jubilæum for Odense Lyrik.  Der er sket store forandringer med festivalen gennem årene. Vi har skabt nye venskaber og alliancer med byens litterære scener og forgrenet os i nye retninger. Alligevel har kernen i festivalen gennem alle årene stået klart og blafret i centrum: nemlig glæden ved poesien og vigtigheden af at formidle den til et publikum her i Odense.

Årets gennemgående tema: Broer 

Årets gennemgående tema er broer. Nu mere end nogensinde finder vi det essentielt at bygge broer – at mødes på tværs af skel for at lytte til hinanden. Og poesien er om noget en formidabel brobygger.

Vi har inviteret digtere der på forskellige måder bygger broer med deres ord. Digtere der bygger broer mellem forskellige genrer, forskellige sprog, forskellige kulturer og forskellige verdensdele. Digtere der tilhører forskellige generationer lige fra Lola Baidel til Casper Eric og kommer fra forskellige steder, lige fra Island og Færøerne i Nord til Cuba i syd.

Vi bygger også broer mellem optrædende og publikum med skrivekursus og internationalt skriveværksted hos cafe Venligbo og åben mikrofon og vi bygger en bro bagud i tid og mindes Michael Strunge på 30-årsdagen for hans urimeligt tidlige død.  

Vi bygger også en enkelt bro over til hovedstaden, idet vi har indledt et nyt og spændende samarbejde med Poesien Hus i København. Endelig er der også her i Odense siden sidst kommet ikke mindre end to nye broer, hvor vi også vil være til stede med pop-op-op-læsning på Byens Bro

På festivalen deltager: 

Danske digtere: Bjørn Rasmussen - Casper Eric - Gitte Broeng - Kenneth Jensen - Liv Sejrbo Lidegaard - Lene Henningsen - Lola Baidel - Maria Gerhardt - Mette Ø Henriksen - Peter Rewers- Shadi Angelina Bazeggi - Tomas Lagermand Lundme - Viggo Madsen - Åse Eg

Drama/musik: Impulskvartetten - Lone Hørslev med band

 

Internationalt: Anna S Bjørnsdottir (Island), Felicia Gonzalez (Cuba/USA), Giovanni Agnoloni (Italien), Ida Börjel (Sverige), Igor Rajki (Kroatien), Marjun Syderbø (Færøerne).

Earlier Event: March 3
Comedy Open Mic!
Later Event: March 10
SPECIALKLASSEN